24. touko, 2015

Avaa oves, Pori - oletko jo valmiina?

Avaa oves, Pori –tapahtumasarja järjestetään 11.7-15.7.2015 välisenä aikana Mu Pori o kaunis –yhteisön ja SuomiAreenan kanssa yhteistyössä. Porilaiset avaavat jälleen ovensa ja haluavat toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Porissa valmistaudutaan kesän suurimpaan ja merkittävimpään keskustelutilaisuuteen SuomiAreenaan. Avaa oves, Pori –tapahtumasarja järjestetään toista kertaa SuomiAreenan kanssa yhteistyössä. Avaa oves, Pori –tapahtumasarja alkaa lauantaina 11.7. Reposaari päivällä, jolloin yleisöllä on mahdollisuus kokea Räpsööläistä tunnelmaa. Reposaaressa avataan yleisölle kotipihoja, joista löytyy mm. katukirppiksiä ja musiikkiesityksiä. Reposaari-talolla on kirjoittajapaja, jonka ohjaajana on nuortenkirjailija Markku Karpio. Ennakkoilmoittautuminen kirjoituspajaan 12.6.2015 mennessä puskantiina@gmail.com. Lapsille on luvassa katupiirustustapahtuma.  

Avaa oves, Pori –tapahtumasarja on tarkoitettu koko perheen tapahtumaksi. Sunnuntaina 12.7. Lyttylän kartanolla järjestetään Pilpun MM-kisat. Pilppu on mailapeli, jota on pelattu Lyttylässä aina 1920-luvulta 1950-luvulle saakka. Yleisöllä on mahdollisuus kokea Porissa ensimmäiset Pilpun MM-kisat ja osallistua kisoihin. Pilpun MM-kisoihin on ennakkoilmoittautuminen 10.7.2015 mennessä hannu.o.elo@gmail.com. Parkour-rata villitsee lapset Lyttylän Kartanolla. Lyttylässä on luvassa Green Care –keskustelutilaisuus, jossa aiheena on ”Onko yhteys luontoon osa hyvää elämää/kuntoutusta/kasvatusta?” Keskustelijoina Juha Laine työllisyydenhoidon päällikkö Porista, Suvi Aaltonen työllisyydenhoidon päällikkö Forssasta, Tuomo Salovuori Green Care Finland ry:n puheenjohtaja, Anja Yli-Viikari vanhempi tutkija Luonnonvarakeskuksesta ja Kirsi Salonen eko- ja ympäristöpsykologi. Yleisöllä on mahdollisuus seurata ja osallistua Green Care –keskustelutilaisuuteen.

Avaa oves, Pori –tapahtumasarja vie yleisöä Taimimoision puutarhaan maanantaina 13.7. Pihalta Pöytään –tapahtumassa voit oppia mestareilta kukkienkäsittelyä ja valmistaa kotipihojen kasveista ihastuttavat kukkakimput, joissa vain mielikuvituksesi asettaa rajat sommittelulle. Kukkasidonnan havaintoesityksiä luvassa klo 10:30, 12:30 ja 14:30. Villiruokakouluttaja Heikki Ruusunen ja filosofi Henri Joonatan Lokki valmistavat käden käänteessä jokaiselta pihalta löytyvistä raaka-aineista vaikkapa rikkapestoa, villismoothieta ja voikukkakahvia. Puutarhankokkailuesitykset Taimimoisiolla klo 11.00, 13:00 ja 15:00. Yleisöllä on mahdollisuus oppia kukkakimppujen salat ja kokea makuelämyksiä rikkaruohoista valmistetuista Superfood-aterioista. 

Avaa oves, Pori –tapahtumasarja kutsuu yleisöä Satakuntalaiseen taidepiha –tapahtumaan tiistaina 14.7. Viikkarin valkaman ja Alavin pihalla on tarjolla erilaisia käsityöntaitajia Kalligrafia Sarikka Vuorenoja esittelee tekstaustyylejä ja häneltä saa omalla tekstillä varustetun sisutustaulun mukaan. Huopataiteilija Piritta Mäkinen pitää siipityöpajan osallistujille, huovuta siis itsellesi siivet. Kuvataidepäiväkoti järjestää pihalla taidenäyttelyn. Tarjolla on herkullinen satakuntalainen noutopöytä ja syödessään voi nauttia haitarimusiikista ja osallistua yhteislauluun. Yleisöllä on mahdollisuus nauttia erinomaisesta satakuntalaisesta ruuasta ja taide-elämyksistä osallistumalla Satakuntalaista taidepihatapahtumaa.

Avaa oves, Pori –tapahtumasarja johdattelee yleisöä keskiviikkona 15.7. Harmaalinnaan ITE-taidenäyttelyyn ja Villa Grankullan huvilakulttuurikierrokselle. ITE-taidenäyttely sijaitsee suomalaisessa kotiympäristössä, jossa pihalle on rakennettu normaalikokoinen betonileijona ja ilvekset porttivahteiksi sekä muita eläinveistoksia. Sisätiloista löytyy kymmenittäin savesta muotoiltuja kissaeläimiä ja muita keramiikkaelämiä, joita paperityöntekijä Teuvo Jalonen on toteuttanut harrastuksenaan.

Harmaalinnassa sijaitsee upea Villa Grankulla pitsihuvila on osa suomalaista kulttuuriperintöä parhaimmillaan. Yleisöllä on mahdollisuus päästä huvilakierroselle ja kierroksen päätteeksi nauttia leivoskahvit huvila hengen mukaan.

Avaa oves, Pori –tapahtumasarja tarjoaa porilaisia kohteita ja elämyksiä sekä yhdessä oloa koko perheelle heinäkuussa SuomiAreenan aikaan. Heittäydy mukaan Avaa oves, Pori –tapahtumasarjan vietäväksi kokemaan elämyksiä, jotka voit kokea vain SuomiAreenassa.

Mu Pori o Kaunis

Kaupunki- ja maisemakulttuuriseura ry

Pj. Pirita Ihamäki