Kuka minä olen?

Olen Pirita Ihamäki, koulutukseltani filosofian tohtori, kauppatieteen maisteri ja ammatillinen opettaja AoM.

Toimin tällä hetkellä Prizztech Oy:ssä projektipäällikkönä Satakunnan pelillisyysverkosto -hankkeessa, jossa kehitetään uusia pelillisyyttä hyödyntäviä palveluita, tehostetaan toimintatapoja ja uudistetaan käytäntöjä teollisuuden ja palveluliiketoiminnan tarpeisiin. Tarkoituksena on vahvistaa Satakunnan pelillisyysverkostoa ja muodostaa ”Satakunnasta pelillisyyden maakunta”. Lisäksi toimin asiantuntijana Kestävän kehityksen teollisuusvyöhyke –hankkeessa, jossa tarkoituksena on nostaa esille SataIndustry teollisuusvyöhykettä, korkean teknologian globaalia kasvukeskittymää. Satakunnan teollisuusvyöhyke on Suomen johtava teollisuusklusteri, johon kuuluu yli 850 teollisuus- ja suunnittelualan yritystä. 

Toimin tällä hetkellä myös valmentajana Smoothedu Oy:ssä. Aiheita joita opetan ovat Palvelumuotoilu ja Pelillistäminen osana kehittyvää työyhteisöä. 

Olen aikaisemmin toiminut Digital Product Development Manager tehtävissä Tactic Games Oy:ssä. Kehitän tällä hetkellä jo olemassa oleviin lautapeleihin digitaalista sisältöä ja uusia hybridilautapelejä. Olen aikaisemmin toiminut osa-aikaisena tuntiopettajana Satakunnan Ammattikorkeakoulussa Rauman yksikössä. Vastasin 2016 Process Design and Implementation, Service Support Technologies ja Applied Service Design and Delivery -kursseista. Vuonna 2017 keväällä opetin Markkinointi ja viestintä -kurssilla sekä Tuotteet, Palvelut ja Brändinrakentaminen -kurssilla. https://www.youtube.com/watch?v=E9oAGeU0UBU&t=39s.

Turun Yliopistossa, Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitoksella pidin "Digitaalinen palvelumuotoilu" -kurssin 6.2.-8.3.2018. Pointti -lehdessä juttu minusta (s. 14-16) "Merkantista 922 opintopisteen maisteriksi ja filosofian tohtoriksi".

Olen työskennellyt konseptisuunnittelijana auttamalla asiakkaita menestymään, hyödyntämällä vahvaa digitaaliteknologian osaamistani sekä toimimalla innovatiivisesti ja liiketoimintakeskeisesti. Keskeisiin tehtäviini on kuulunut digitaalisen liiketoiminnan kehittäminen, asiakaskohtaisten tuotteiden- ja palvelujen kehittäminen sekä palvelumuotoilu.

Olen asiantuntija lisätyn todellisuuden (augmented reality) teknologiaa hyödyntävien konseptien kehittämisessä sekä tutkimuksessa. Olen työskennellyt eri yliopistoissa tutkijana ja ollut mukana tuotekehityksessä ja kehittänyt uusia menetelmiä käyttäjäkokemuksen tutkimukseen.

Olen johtava asiantuntija geokätköilyn hyödyntämisessä matkailun ja opetuksen konteksteihin. Olen kehittänyt GameFlow Experience -mallin, jota voidaan hyödyntää suunniteltaessa ja arvioitaessa käyttäjien positiivisia kokemuksia aarteenetsintäpelien soveltamisessa matkailun ja opetuksen konteksteihin. Olen esiintynyt kansainvälisissä konferensseissa, pitänyt tuotekehityskoulutusta yrityksille ja opettanut laajasti digitaaliteknologiaa koskevia aihealueita. 

Satakunnan pelillisyysverkosto esillä Tekniika ja Talouslehdessä 8.9.2019, kirjoittanut Antti Kailio "Jos animaatiossa kaikki haluavat tappaa pomon, niin..." - Satakunnassa valjastetaan pelit hyötykäyttöön

Suomenmaa -lehdestä, 13.12.2015, kirjoittanut Anne Hievanen Robotti ei korvaa inhimillistä kosketusta - Mutta paljon muuta se voi tehdä, Ajatuksiani Robottien hyödyntämisestä terveydenhuollossa

Suomenmaa -lehdestä, 9.4.2015 Lähin terveyskeskus löytyy jatkossa älypuhelimesta, kirjoittanut Anne Hievanen. Artikkelista löytyy ajatuksiani Satakunnan ja Suomen kehittämisestä digitaalisuuden kautta hyvinvointipalveluissa ja terveydenhuollossa. Terveyden ja hyvinvoinnin mobiilisovellukset, videovälitteiset lääkärinvastaanotot ja omien elintoimintojen mittaaminen ovat jo nyt arkipäivää monelle suomalaiselle. 

Olen toiminut Mu Pori o kaunis -yhteisössä. Toimin Kaupunki- ja maisemakulttuuriseura ry:n puheejohtajana (2015-2016). Yhdistyksen tarkoitus on tukea, ylläpitää ja kehittää porilaista ja satakuntalaista paikallisidentiteettiä ja kaupunkikulttuuria. Järjestimme vuoden 2016 Porin Avoimet Ovet -tapahtumasarjan yhteistyössä SuomiAreenan, Porin kaupungin, yritysten ja yhteisöjen kanssa. http://www.muporiokaunis.fi/sivu/avaa-oves-pori 

Olen mukana Porin Karhunpään Rotareissa ja toimin tällä hetkellä nuorisovastaavana. Olen toiminut aikaisemmin Ruosniemen Vanhempain yhdistyksessä puheenjohtajana 2014-2015. Olen toiminut aikaisemmin Porin Lyseon vanhempainyhdistyksessä varapuheenjohtajana 2015-2016. Olen toiminut aikaisemmin Porin Keskustan kunnallisjärjestön johtokunnassa 2013-2016. 

Etsin aina uusia haasteita, projekteja ota siis yhteyttä ja haasta minut uusiin tehtäviin!

Lapset kyselevät ehdokkaalta, Pirita Ihamäki https://www.youtube.com/watch?v=7iiWolD2tSw

Opettajuuteni käsikirja, Pirita Ihamäki https://opettajuuteni.blogspot.fi/

Pirita Ihamäki Facebook https://www.facebook.com/piritajohannaihamaki     

Pirita Ihamäki Twitter https://twitter.com/pirita2011   

Pirita Ihamäki LinkedIn https://www.linkedin.com/pub/pirita-ihamaki/10/a6b/8a3

Pirita Ihamäki Academia.edu https://utu.academia.edu/PiritaIhamäki 

Pirita Ihamäki Research Gate http://www.researchgate.net/profile/Pirita_Ihamaeki/publications